Vi hjälper dig att plastplanera

Vi hjälper dig att plastplanera

Vi ser idag förskräckliga bilder på plastföroreningar världen över. Fortsätter detta kommer det snart att finnas mer plast än fisk i haven. Samtidigt så förväntar sig omgivningen att många företag behöver visa initiativ i plastfrågan eftersom alla företag hanterar plast på något sätt.

Du har säkert hört talas om många olika initiativ men också många invändningar mot dessa. Förbjuda engångsartiklar, förbjuda plastpåsar, ha pant, återvinna mer eller införa bioplaster istället? Invändningarna kan vara att initiativen är slag i luften, symbolfrågor eller omöjliga att genomföra i praktiken. Inte helt lätt att orientera sig bland alla ideer och förslag, men vad är mest optimalt för min organisation?

Plastplanera är vår lösning

På re:profit har vi bra överblick vad gäller problem och möjligheter för plast. Vi har bl.a fått förtroendet att sätta ihop programmet för “Plast och Samhälle” åt Aktuell Hållbarhet. Vi kan förstås även skapa en plastplan även för dig. Exempelvis är det är skillnad plast och plast och skillnad på bra och dålig återvinning. Vilka krav är lämpliga i upphandling, vad ska fasas ut och vad kan kommuniceras ut?
Hör av dig till oss, så har du tagit första steget.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.